Hout

Eikenhouten gebinten zijn ouder dan de straat. In voorhistorische tijden lagen de tenten en hutten losjes verspreid rond een pleintje van zand en rotsen. Gaande weg begrepen nomaden hoe het skelet van tenten en hutten de krachten van wind en regen kon weerstaan. Het gebinte ontstond.

Hout was er voldoende voorhanden in de wouden die Europa bedekten, sterk hout, heel veel eik. Duurzaam hout dat generaties kon meegaan. De eerste huizen waren veredelde hutten van sterke eik, vergankelijke leem en riet. Tot op de dag van vandaag zijn eikenhouten gebinten overeind gebleven, letterlijk en figuurlijk. Ze houden schuren en vaak oude woningen staande en kreunen nauwelijks bij stormwind, vrieskou of zomerhitte.

In eikengebouwen zit een eeuwenoude, functionele schoonheid, waar de kennis van deze gebinten groeit vanuit ervaring en een liefde voor het vak die, aangewakkerd wordt door een vurig enthousiasme, een pure passie is.

Als jonge ondernemers vinden wij het belangrijk om het ambachtelijke vakmansschap voort te zetten. Met pure enthousiasme bouwt Marlex voor u, Natuurlijk!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze Tuinhuizen of Natuurlijk wonen producten? Of heeft u een vraag? Neem contact met ons op